Nachtlenzen

Nachtlenzen

about-image

Voor wie?

DreamLite nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met myopie, ofwel bijziendheid. Je hebt dan een min-sterkte. Nachtlenzen hebben een bereik van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder tot maar liefst -2,50 gecorrigeerd worden. Maak je gebruik van een leesadditie? Dan is multifocale nachtlens de oplossing met een additie tot +1,50D. De hele dag scherp zien op alle afstanden.

Hoe werkt het?

Als je bijziend bent is je oog als het ware iets te lang. De speciale vorm van de lens maakt je hoornvlies ’s nachts iets platter. Dit corrigeert je oogfout. Zie het als een beugel voor je ogen. Overdag krijgen je ogen volledige rust zonder bril of lenzen. Perfect voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen en overdag geen bril of lenzen willen dragen. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan ook wilt stoppen met nachtlenzen keren je ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm. Een mooi alternatief voor een laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitief is.

Gebruik

Nachtlenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal. De lenzen gaan maar liefst een jaar lang mee. Wij adviseren om de lenzen elk jaar te laten vervangen. 

Aanpasprocedure

Vooronderzoek

Tijdens het vooronderzoek wordt de sterkte gemeten. Daarna worden er diverse foto's gemaakt en wordt met een microscoop naar de conditie van je ogen gekeken. Aan het vooronderzoek zijn geen kosten verbonden en duurt ongeveer 45 minuten. Voorafgaand het onderzoek mogen gedurende een aantal dagen of weken geen contactlenzen worden gedragen.

Oefenen met inzetten & uithalen

Wanneer blijkt dat je ogen geschikt zijn voor nachtlenzen zullen de lenzen worden besteld. De levertijd is ongeveer 1 week, daarna wordt je gebeld om een afspraak te maken voor de benodigde instructies. De instructie duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Zorg ervoor dat je eventuele make up van tevoren verwijdert. Wanneer je de nachtlenzen op de juiste manier kunt inzetten en uithalen mag je ze meenemen naar huis.

Eerste nacht

Het is tijd voor de eerste nacht! Hoe zal het voelen en zie ik morgen al wat beter? Meestal is het zicht na de eerste nacht nog niet meteen goed. Geen zorgen, over een paar dagen is het al een stuk beter! De eerste controle vindt altijd plaats na de eerste nacht dragen. Er wordt besproken hoe het is gegaan en daarna wordt gecontroleerd of je ogen een rustige indruk maken. De sterkte wordt gemeten en zo nodig krijg je daglenzen mee op goed te kunnen zien.

Vervolgcontroles

De tweede controle vindt plaats na de 3e of 4e nacht. Je ziet inmiddels al een stuk beter en de dagelijkse handelingen beginnen te wennen. Na de 5e of 6e nacht vindt de derde controle plaats. De volgende controles worden bepaald aan de hand van de resultaten.

Kosten

Vast bedrag per maand

Nachtlenzen dragen kost €37 per maand. Dit maandbedrag is inclusief alle vloeistof en controles.

Aanpaskosten

De aanpaskosten voor nachtlenzen zijn eenmalig €75. Aan het vooronderzoek zijn geen kosten verbonden.

Verzekering

Een verzekering is standaard inbegrepen. Bij verlies of breuk betaal je slechts 25% eigen risico.

Open chat
Chat nu met Schuytgraaf Optiek